MIc tratat despre ”facebook-cultură”

Uneori, citim câte ceva interesant pe scările metroului (deh!), de multe ori chiar în toaletă (iah!)… Și pe Facebook! Nu prea putem să scriem pe scările metroului sau în toaletă… Pe Facebook, putem! Pe Facebook devenim cititori sau chiar scriitori… Tremur de emoţie, când mă gândesc că o să văd un ”C.V.” care va avea la rubrica ”realizări”: „citesc şi scriu regulat pe Facebook”! Cercetătorii vor studia “cultura Facebook” şi se va decerna premiul „Likeman-ul anului”… Nu se va mai spune despre cineva că are “şcoala vieţii“, ci că are “şcoala feţii“… Când îl vei întreba ce face, îţi va răspunde (fulgerător!): ”book!”

(…)

”Un popor fără cultură e un popor ușor de manipulat.” Cum s-ar fi exprimat Kant, dacă ar fi cunoscut ”cultura Facebook”? El n-a ”prins” nici metroul… Toaletele vremii lui n-au contribuit la dezvoltarea culturii, așa cum se străduiesc să contribuie astăzi…

(…)

«Un popor cu ”facebook-cultură” și ”copro-cultură” (cu ”anti-biografie”, după caz) este un popor ușor de manipulat!», ar fi putut spune… Hm! Eu pot să spun că m-a apucat criza de realism… Oricum, nu prea pot să spun multe despre subiect.